Следвайте Гласове в ПП са поели ангажимент за намаляване на въглеродните

...
Следвайте Гласове в ПП са поели ангажимент за намаляване на въглеродните
Коментари Харесай

ПП ликвидират родната енергетика, защото имат своя гигантски бизнес план, свързан с възобновяемите източници на енергия

Следвайте " Гласове " в 
Политическа партия са поели ангажимент за понижаване на въглеродните излъчвания в нашата енергетика с 40% до края на 2025 година Експерти пресмятат, че това значи да унищожаваме 75% от въглищните централи в България –  два пъти повече мощ от загубата на първите четири блока на АЕЦ „ Козлодуй “. В момента България изнася електрическа енергия за милиарди евро годишно в Югоизточна Европа. 

Въпросът е за какво Политическа партия са решили да унищожават българската енергетика тъкмо в най-сложното време на война и сегашни и задаващи се енергийни рецесии?! ЕС има решение да реализира неутрална към климата стопанска система до 2050 година Заради рецесията с силата, обаче, Германия, която планираше да спре изцяло производството на електрическа енергия от въглища до 2038 година, и да закрие нуклеарната си енергетика, промени остро енергийната си тактика. Германия приведе въглищни централи от запаса, някои от които доста мощни. Има желание и да удължи живота на трите си атомни централи. 
Но Кирил и Асен бързат с ангажимент за понижаване на излъчванията до 2025-а. През 2025 година, когато ще закрием нашите мощности, четири блока на АЕЦ „ Аккую “ в Турция ще бъдат пуснати в употреба. „ Аккую “ е благосъстоятелност на дъщерно сдружение на „ Росатом “. Ще стане турска благосъстоятелност, откакто се изплати от производството на електрическа енергия. България ще освободи пазарен дял в Югоизточна Европа за руснаци и турци, и от експортьор на ток ще се трансформира във вносител.
У нас се бърза със закриването на „ мариците “, тъй като Политическа партия имат своя великански бизнес проект, обвързван с възобновимите източници на сила. Помните скандалния меморандум за 1 милиард $ с две странни компании Gemcorp и IP3. Направете си труда да разгледате уеб сайтове на тези компании, и ще разберете, че Политическа партия ни оферират голяма скица, за която си коства да стачкуват на площада. Те не желаят държавно управление. Те желаят избори, като се надяват изборите да ги създадат първа политическа мощ и да им дадат опция да придвижват без проблеми своя неповторим бизнес пакет за милиарди. Закриване на мините, рекултивация на терена за няколко милиарда от страната, инвестиция към милиард в слънчеви панели, само че с цел да може този вложител да печели повече и инвестицията да се изплати по-бързо, трябва да се построи и голямо оборудване за акумулатори, подкрепено финансово от Европейски Съюз. Батериите ще съхраняват силата, когато тя е с най-ниска цена, с цел да може да се продава в часовете с най-висока цена. Вкусно, нали? 

Въртят се едни милиарди като виенско колело из мозъците на Кирил и Асен. А това, че унищожаваме цялостен бранш и отстъпваме пазарен дял в износа на електроенергия; това, че изхвърляме на улицата десетки хиляди хора и ги вършим безработни тъкмо по време на война; това, че и стопанската система на целия Старозагорски район, който е извънредно резистентен и е на второ място по Брутният вътрешен продукт, ще бъде сложена на трупчета в миг на най-голяма неустановеност в интернационалните отношения; това, че Европа е допустимо да бъде принудена заради енергиен недостиг да отсрочи амбициозната си стратегия за въглеродна индиферентност – всичко това за Кирил и Асен не е значимо, те са брокери на планове.
Енергийната сигурност на България няма да пристигна с акумулатори за слънчева сила. И всеки мислещ политик знае това. Енергийната сигурност на България изисква построяването най-малко на още един нов блок, да вземем за пример AP 1000 на Westinghouse на площадката на АЕЦ „ Козлодуй “, тъй като базова сила се създава от вецове, тецове и атомни централи. Вятърът и слънцето не са базова сила. Закрихме 3 и 4 блок на АЕЦ „ Козлодуй “ след изхарчени стотици милиони за модернизиране. За да има съображение страната ни подсигурява облагата на така наречен „ американски централи “, като се задължи да изкупува закрепени количества електрическа енергия по закрепени цени за закрепено време. Понякога цените се оказваха два пъти над пазарните. Договорите с тези централи изтичат през 2024 и 2026 г. Дано Политическа партия да не докарат нещата до такава степен, че да би трябвало да изплащаме и неустойки за нарушение на договорите, директно преди приключването им.
Хубаво е да се знае, че през 2021 година построените въглищни централи в Китай компенсират извеждането на въглищните централи в целия останал свят. В същото време водещите банки и застрахователни компании в Съединени американски щати наемат лобисти, които да предизвикват бизнесите, подвластни от изкопаеми горива. Сред първите пет банки в Съединени американски щати: Bank of America е наела лобисти за изкопаеми горива в 10 щата; Wells Fargo, четвъртата по активи финансова институция в Съединени американски щати, е наела лобисти в девет щата; Citigroup, третата по значение и размер банка в Америка, работи с лобисти в седем щата. Този лист демонстрира, че хиляди компании, които са наранени от Споразумението за климата, не престават да предизвикват използването на изкопаеми горива. Ние ли, най-бедната страна в Европейски Съюз, сме най-пъргавите и най-незачитащите интереса си, че взехме решение рано-рано да се разделим с ТЕЦ-овете?! 
Полша съобщи, че ще разполага с въглищните си централи до 2049 година България съставлява едвам 1,5% от въглеродния отпечатък на Европа. Като понижим излъчванията си с 40% и банкрутираме въглищните си централи, Европа ще завоюва 0,6% по-малко излъчвания. Тоест България има учредения да се пребори за отсрочване въз основата на своята маловажност, само че тя избързва със закриването. За да може краткотрайни жители на политиката като Политическа партия, които нямат задръжки, да прокарат своите лобистки решения, които да спрат тока на страната и в директния, и в преносния смисъл. В момента митингите за хартиената бюлетина се използват от Политическа партия за повсеместен окоп, за кресливо прикритие за всичките им провали и удари по стабилността на страната – задлъжняване с високи лихви, закриване на част от енергетиката, далавера с доставките на газа и необразовано ръководство на енергийната вероятност, липса на надзор върху инфлацията, използването на бюджетирането за предизборни цели, прилагане на силовия запас на страната за персонална кавга (ареста на Борисов), невежи ходове в дипломацията и прочие парадокси, които събирателно разграждат страната. 
А може би такава е задачата – хаотизиране на територията и подготовката й за цялостен надзор извън, тъй като една слаба, нестабилна национална власт, която зависи от голям брой друго следени играчи, не може да оказва никаква рационална опозиция, когато е сложена под напън извън. Тя бива шантажирана през самите политически сътрудници, колкото по-несъстоятелни, толкоз по-удобни за приложимост. 
 
Източник: БНР
 
 
 
20 Ное 2022174119 Ное 2022275918 Ное 2022354118 Ное 2022275217 Ное 202251216 Ное 2022683КоментариЕС има решение да реализира неутрална към климата стопанска система до 2050 г19 Ное 2022 17:36ч.
Стара Ви е информацията - възнамеряват го до 2030. Някой да е чувал за Net Zero 2030? Колкото до измамата с батериите - към този момент отива в Косово, нали преди няколко месеца президентката Османи беше на посещаване в ДД поради това. Което, несъмнено, не пречи същото да се скове и на наша територия, стига да се намерят задоволително продажници, кирев вид. За фотоволтаиците - там измамата е същата, за милиард жестоко може да създадат 1GWpk (само за панелите, без инвертори и друга електроника, без подстанции, без инфраструктура), действително по-малко от половината, за няколко часа в ослепителен летен ден. Необходимата повърхност (при утилизиране към 100%) за тая наслада е няколко квадратни километра. Колкото до NetZero 2030, не знам какъв брой са осведомени със заключителната декларация от срещата на G20, само че там нещата са злокобни - познатата енергетика се закрива, ще ядете инсекти в името на " климатичните промени ", интернационалните пътувания - единствено с имунизационни паспорти, ще плащате (ако не ви забранят) с програмируема цифрова валута и така нататък И задачата за това е 2030.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати всичко си личи19 Ное 2022 17:36ч.
проличава си, че дори разправиите са режисирани извън
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати roso19 Ное 2022 17:40ч.
дето сподели Мунчо " Властта им ке падне "
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Външен наблюдател19 Ное 2022 21:45ч.
Калина Андролова е е един от положителните наши публицисти, която постоянно дава забавни и задълбочени разбори. В случая обаче тя е пропуснала да проучва ролята на Румен Радев с цел да се стигне до това предателско деяние. Ако обаче тя не намира виновност в него, дано да нализира неговото безмълвие по тази тематика, все едно той не е президент на България, а на някоя друга страна по самодейността Три морета.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Схемата19 Ное 2022 22:59ч.
Отваряме уеб страницата на Европейски Съюз и четем контрактуваното м/у страните: " Всички 27 страни от Европейски Съюз поеха ангажимент Съюзът да стане първият безпристрастен във връзка с климата континент до 2050 година За да се реализира това, те се ангажираха да понижат излъчванията с най-малко 55% до 2030 година спрямо нивата през 1990 година " https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal/delivering-european-green-deal_bg#---8
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Смерш19 Ное 2022 23:38ч.
Зелената договорка и цялата нервност към антропогенния фактор в тъй наречените световно стопляне са просто глобалистка машинация. Как има балъци които още не са го видяли?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Малко пояснение21 Ное 2022 11:30ч.
Съюзът на Европа ще стане климатично-неутрален, с помощта на своето ИЗЧЕЗВАНЕ КАТО ЦИВИЛИЗАЦИЯ. Даже, както върви, това може да стане и до 20-25та, като гръмне дефинитивно стопанската система на Германия, Франция, Италия и обвързваните с тях дребни държавици. Теорията учи, че цивилизации не деградират (както не деградира едно време нито Рим, нито Египет)- ТЕ УМИРАТ!!! Без значение дали след нуклеарна бомбардировка, или след прекъсване на тока и горивата в студения климат на Европа
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати сащ е агресор19 Ное 2022 22:36ч.
Имат гиганстки проект за заличаването и за унижението на България!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати мислещ19 Ное 2022 22:54ч.
А за какво мълчи Президентът: Нали той обещаваше, че ще запазим въглищната енергетика най-малко до 2039 година, а може би и по-късно! Или и той предава нацията, обаче с достолепие и вдигнат пестник! Мисля, че към момента никой но никой не е обяснил на популацията и на бизнеса, какво значи да затрием 40 % от енергетиката. Това е краят не на страната / от дълго време нямаме такава /, а на територията като място за всекидневно прехранване и оцеляване. Това е не по-малът въпрос от Еврото и също предстои на Референдум. Но още не е късно, тъй като още веднъж обръщам внимание, че каквито и задължения да са поемани те нямат никаква правна стойност. Учудвам се че нито един политик, даже и Президента не го споделя!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Схемата19 Ное 2022 23:04ч.
Авторката е била постоянно обект на нашите наблюдения и разисквания. Не диспутирам, тя има добър жанр и реди атрактивно мислите си. Друго нещо ме тормози, а не построяването на мисълта и изреченията и. Помним я от времената на нейното гл.редакторстване. В това време тя имаше напълно разнообразни публични визии, които по чудноват метод съвпадаха с тези на издателя??!!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Схемата19 Ное 2022 23:09ч.
В последно време прави усещане, че г-жата изобщо и дума сериозна оценка не обелва за геппсовете и бойката. Придполагам основателно, че единствената причина е, че не помни за това. Иситната е, че 40 % редукция на излъчванията се върти в европейските структури още от 2012 год. като ориентир и геппсовете в никакъв случай и по никакъв метод не са се противили на величината. Факт е, че лобистите съумяха да прокарат тезата тя да НЕ заляга публично в ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА! Там стои отметката 55 % до 2030 година
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Схемата19 Ное 2022 23:19ч.
Герб е този, който ангажира Бг с това задължение 55 % до 2030. Всеки би трябвало да знае това! Ако в миналото някой е имал фактически желание да реализира тези 55 %, то тогава постигане на 40 през 2026 си е една гола условност. За зла неволя тъкмо тогава изтича и контракта с едната от американките! Значи цялата работа е от дълго време изпусната и по-скоро няма съображение за отскачане. По мотив на тъй наречените доста непоносим проект (ПВУ), който в детайли съм обяснявал неведнъж, долната ИЗМЕНЧИВОСТ откри доста комфортен мотив да ангажира с подписа си, само че към този момент публично България и с спомагателния промеждутъчен ангажимент 40 % до края на 2025, ще се ползва от 2026.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Схемата19 Ное 2022 23:20ч.
Много добре знаете за какво кирчовците направиха това. Само не си мислете, че доста ги е грижа за екологията. НЕ, става дума изрично за корупционни намерения. Защото и кирчовците са си същият отпадък като геппс. Обстоятелството, че Андролова гледа и записва единия боклук, само че за другия е глуха и сляпа, си е напълно проблем на г-жата. Да не би пък да има някакви възмездни задължения към бойката?!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Василева20 Ное 2022 7:24ч.
Ето това синтезира следствията от ясно по ясно " България ще освободи пазарен дял в Югоизточна Европа за руснаци и турци, и от експортьор на ток ще се трансформира във вносител ". Абревиатурата Политическа партия е Политически Пачаври!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Политическа партия са небългари, американски еничари20 Ное 2022 9:43ч.
Национални предатели
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Политическа партия са повредени тотално в мозъците20 Ное 2022 14:59ч.
Такива не виждат по-далеко от носа си
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Лалю21 Ное 2022 0:50ч.
Каличнето може би би трябвало да се осведоми, че няма нищо неприятно във възобновимите източници на сила. Само че, някой се пробва да наруши монопола на Русия върху енергетиката в България, а това към този момент е изцяло неприемливо и невероятно. За това няма никакви проблеми с митко каратиста, оная незавършилата Гинка от Пазаарджик, тъй като те са бизнисмени от разрешителния лист на Пашата. А тия новите са от забранителния. За това и тяхната няма да я бъде в никакъв случай!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Дано най-малко ти разбираш какво си написал21 Ное 2022 7:28ч.
Възобновяеми източници е само и единствено фразеология. Нещо като заклинанията за стоплянето на планетата.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Добре, Андролова...21 Ное 2022 8:18ч.
...но това което описваш за България и българската енергетика, в цялостна степен касае целия Европейски Съюз. Глобалистко-сатанистките напъни за " зелен преход " и форсиране на перки и соларки, е нищо повече от гигантска спекулация. Едни мошеници, събратя на киро-кокоровците, са се закачили към Управляващите в цяла европа либерасти-глобалисти. И около идеологията за НСР и " климатичните промени " - пробутват личните си перпетуум мобилета. Естествено за сметка на естествената енергетика. Така че става тирада освен за " нулиране ", става тирада и за доста, доста пари...Ток и топло ще има и отсега нататък. Само че за малко на брой, и на доста по-високи цени. За да може тези тарикати с перките, соларките и батериите да стават милионери и милиардери. Една общоприета перка /произведена в Китай схваща се/ има експлоатационен период /живот/ от към 20 години. След това се демонтира и рециклира. Дали на еко-фашистите е известно, че с цел да се създаде, и след това да се рециклират материалите от перката, се изразходва толкоз сила, колкото е произвела самата перка за целия си живот?? Плюс десетки тонове вода... " Зеленият преход " е една ГИГАНТСКА ЛЪЖА. Той в реалност е анти-екологичен! Той замърсява повече от класическата енергетика! Зеленистите в никакъв случай няма да ги чуете да приказват за ОЗЕЛЕНЯВАНЕ, ЗАЛЕСЯВАНЕ! Никога няма да ги чуете за драконовско законодателство срещу сеченето на гори и противозаконния дърводобив! Зеленистите в никакъв случай няма да ви споменят, че около ЛЪЖАТА КОВИД са създадени близо трилион /1 000 000 000 000/ маски за еднократна приложимост - грамаден и безсмилен отпадък! Една планина от еко-отпадък! Зеленистите са или закоравели мошеници, или елементарни идиоти.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати мошеници, или елементарни идиоти21 Ное 2022 10:48ч.
Нито едното, нито другото. Те са представители на наложения в Европейски Съюз Либерализъм, който има съществена задача да редуцира популацията на континента.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022194719 Ное 202253518 Ное 2022168324 Sep 20222846
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР